V pondělí 12.12.2022 jsme byli partneři na akci Yoga Movement experience – white XMAS ve Veletržním paláci. Na místě Yoga Movement při této příležitosti představili novou kolekci krásných mikin a naše Hand Essentials byly skvělým dárkem pro každého z účastníků. I tým PalmaPure se k této výjimečné lekci přidal.

 

Možná jste jógu také už chtěli zkusit, ale zatím jste se neodhodlali. Pokud rádi děláte to nejlepší pro své tělo a mysl, jóga je jasnou odpovědí.

 

Jóga je blahodárná pro každého – a je jedno, jestli již máte zkušenosti, nebo jste úplný začátečník. V dnešní době je v nabídce mnoho různých druhů a odvětví jógy, ve kterých najde své vyžití kdokoliv, kdo udělá první krůček a rozhodne se obohatit svůj život o její učení, které se datuje cca 5000 let zpět do dnešní Indie.

 

Co můžete od jógy očekávat?

 

Zdravotní pozitiva

 

Mezi přední pozitiva cvičení jógy patří posílení svalů, které vede k celkovému správnému držení těla. Při praktikování jógy se zlepší nejen Vaše dechové návyky, ale také například trávení či kvalita spánku. Jóga navíc přispívá ke snížení hladiny cholesterolu a cukru v krvi, k udržování normálních hodnot krevního tlaku, a tím také k prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

 

Dobití baterek‍ a pohlazení po duši

 

Již po prvních lekcích jógy mnoho lidí zjistí, jak moc má její praktikování vliv nejen na jejich tělo, ale také na psychické zdraví. Tělo se při této aktivitě doslova nabíjí, a pokud jste na lekci dorazili po celém dni pracovního stresu, podložku opouštíte zcela nabití energií a s pozitivním zapálením do dalšího dne. Mysl při cvičení na chvíli vypne neustálý tok plánů, starostí a povinností. Je také dokázané, že tyto pozitivní účinky na lidskou psychiku mají dlouhodobé trvání.

 1

Fotografie vytvořil yogamovement.cz

Důvodů, proč jógu cvičit je zkrátka spousta a my v PalmaPure můžeme její praktikování jen doporučit. Pokud tedy stále váháte, odhodlejte se, a zkuste například jednu z lekcí v krásném studiu Yoga Movement na pražském Smíchově.